Sant Narcís i les Galaga-mosques

img062

En els darrers anys, quan s’acosten les Fires de Sant Narcís a Girona, a finals d’octubre, l’Ajuntament convoca un concurs per triar el cartell que anunciarà les festes. Aquest any 2015, el projecte guanyador ha estat el que han proposat per Joan Codina i Gemma Moreno. En podeu trobar més detalls fent clic aquí.

Personalment trobo que la proposta és genial. Segur que ho fa el meu “amor” pels videojocs, però és d’aquelles idees que fan enveja sana que no les hagis pensat tu.

Els que ja tenim una certa edat recordem el joc d’arcade Galaga, que va veure la llum al 1981 (en podeu trobar un remake en aquest enllaç). Aprofitant que estic impartint l’assignatura Videojocs i Educació, una assignatura de la menció en TIC, a 4t del Grau de Mestre a la UdG, he volgut retre un petit homenatge al Galaga i també a en Joan i la Gemma, creadors del cartell de Fires d’enguany desenvolupant una primera versió del joc desenvolupada amb Stencyl que barreja Galaga i Sant Narcís.

És només una versió inicial, una proposta de partida que es pot anar desenvolupant molt més. Us el deixo perquè el tasteu i feu les vostres propostes per seguir desenvolupant-lo.

[swf:https://perecornella.cat/mosques/Mosques.swf 640 480 bgcolor=white]

I si us hi animeu, aquí us deixo l’arxiu en versió stencyl per si us el voleu mirar i millorar.