Infogràfics

infographic2El terme infogràfic sorgeix de la barreja de les paraules informació i gràfic. Són, per tant, representacions visuals d’informació, dades o coneixement. Una de les principals virtuts dels infogràfics (també ho he vist mencionat com a infografies) és que són capaços de mostrar informació complexa de forma ràpida i clara.

Aquestes representacions gràfiques són cada dia més populars i és fàcil que n’haguem vist una bona quantitat. Si encara no hi esteu familiaritzats, podeu fer un cop d’ull al web Infografías, on se’n mostra algun exemple. I en aquest article del Hubspot Blog, podreu trobar alguna recomanació per crear bons infogràfics.

En educació pot ser una bona eina per treballar la capacitat de síntesi, la selecció i organització d’informació i les habilitats artístiques.

Com podem crear infogràfics?

Cada cop es poden trobar eines a la xarxa que ens permeten crear infogràfics. En aquesta entrada en relaciono tres que ens poden ser força útils. Totes tres enes tenen funcionaments semblants: escollim una plantilla de les predeterminades, hi afegim els camps de text que ens interessi, creem gràfics a partir de les nostres dades, revisem la part estètica… i finalment descarreguem la imatge creada o la compartim a través de la xarxa. Algunes d’aquestes eines permeten, fins i tot, la creació d’infogràfics de forma compartida. Així que, trieu i remeneu i quedeu-vos amb aquella que us faci més el pes.

visuallypiktochart-logo