He jugat a… Spirits of Spring

És possible que un videojoc serveixi per lluitar contra el bullying? Spirits of Spring ho fa.

Aquest videojoc de Minority, disponible només per a sistemes iOS va aparèixer l’octubre de 2014. Explica la història de Chiwatin, un jove nadiu d’una terra meravellosa, i els seus millors amics: un ós i un conill. En aquesta terra meravellosa, es manté un delicat equilibri entre l’hivern, una època on la neu ho cobreix tot i la primavera, una època de l’any rica de colors. I tot gràcies a uns esperits que haurà d’anar recollint al llarg del seu viatge.

2a3a 6a 9a

Però aquest viatge no serà del tot plaent perquè Chiwatin haurà de fer front a uns homes-ocell que no deixaran de molestar-lo i de fer-li la vida impossible. I també haurà de fer front a ell mateix quan haurà de decidir què fer per combatre els homes-ocell.

Tots aquests elements fan que aquest videojoc es converteixi en una bona eina per tractar el tema del bullying: algú que fa passar males estones a d’altres, el sentiment d’inferioritat de l’assetjat, el conflicte interior per trobar la millor solució…

Recomanat per a nens i nenes a partir de 10 anys. Interessant que hi juguin acompanyats d’un adult per poder anar comentant el que va vivint Chiwatin al llarg del videojoc.