He jugat a… Monument Valley

Hi havia una vegada una princesa que es va enamorar de la geometria…

Aquest videojoc bé podria començar així. Des del meu punt de vista és una obra mestra que barreja un alt nivell d’interactivitat, un gran treball d’arquitectura, i una composició gràfica molt acurada, tot plegat ben amanit amb una gran dosi d’estètica sòbria i una banda sonora que ajuda a ambientar la història.

L’objectiu que el jugador ha d’assolir és el d’acompanyar a Ida, una princesa silenciosa a través de recorreguts laberíntics. Però no ens trobarem amb laberints clàssics. Davant nostre s’obriran camins de geometries impossibles (que recorden a Escher), viatjarem a través de dimensions inimaginables, a través de reflexos, del dret i de l’inrevés, podrem canviar la realitat en funció de si girem cap a la dreta o cap a l’esquerra, de si anem amunt o avall, serem capaços de doblegar l’espai i caminarem per on ens porti la interpretació de les il·lusions òptiques, perquè enganyant la nostra ment és com podrem avançar en la història i superar els reptes que se’ns plantegen.

Pot ajudar a treballar l’orientació espacial, l’ordre i seqüenciació d’accions i a encarar un problema des de diferents punts de partida.

Foto 4-12-14 0 00 08Foto 4-12-14 0 18 13Foto 4-12-14 12 49 33

En definitiva, un joc molt elegant i minimalista, on cada pantalla és una petita obra d’art, dissenyada amb una preciosa intel·ligència i originalitat. Content d’haver-hi jugat…

Monument Valley es pot emmarcar dins el gènere de jocs de trencaclosques. Desenvolupat i publicat per Ustwo. El podem trobar per a dispositius iOS i Android per un mòdic preu. També hi ha una versió per a Kindle Fire. En el moment d’escriure aquest post es pot jugar a un primer bloc amb 10 nivells, un segon bloc amb 8 nivells i 1 nivell extra destinat a recaptar fons per a la lluita contra la SIDA.