Generador de Markers online

Exemple de marcadorEls marcadors (markers, patterns…) són imatges que s’utilitzen en realitat augmentada. Són uns símbols, generalment quadrats i asimètrics, que el software de realitat augmentada interpreta i emet una resposta específica al marcador concret. Aquesta resposta pot ser mostra una imatge en 3D, una imatge en 2D, un vídeo, un text…

És important que els marcadors continguin zones blanques i zones negres ben contrastades. D’aquesta manera, el software ho tindrà més fàcil per interpretar el dibuix del marcador i per donar una resposta.

Els marcadors que s’utilitzen en realitat augmentada són arxius amb extensió .pat que es poden generar a partir d’imatges. Una forma senzilla d’obtenir marcadors és el Marker Generator Online. Aquesta aplicació ens permet crear arxius pat a partir d’imatges jpg, gif o png.

Primer de tot haurem de preparar la imatge que volem utilitzar com a marcador. Com a base, podem partir d’un requadre negre que conté, en el seu interior, un requadre blanc els costats del qual mesuren la meitat que els del negre. Els símbols o dibuixos que incloguem dins la part blanca cal que quedin ben contrastats i que siguin asimètrics (com el que apareix en la part superior). Podeu partir d’aquest arxiu.

El següent pas consisteix en obrir l’ARToolkit Marker Generator Online Multi. Aquesta aplicació permet capturar la imatge del marcador o bé carregar la imatge del marcador (opció recomanada). A partir d’aquí, només cal seleccionar la mida del marcador resultant i desar-lo al nostre ordinador. Per utilitzar aquesta aplicació online ens cal tenir instal·lada una càmera web.