Eduquem en família

El dijous 8 de novembre de 2018 vaig poder participar en la primera activitat de la 9a edició del programa Eduquem en família que està organitzat conjuntament per les AMPA dels diferents centres educatius de Banyoles, des de l’Escola Bressol fins els instituts de secundària, conjuntament amb el Servei d’Educació de l’Ajuntament, i consisteix en un seguit de xerrades o activitats formatives per a famílies o persones interessades en l’educació.

En un Auditori de l’Ateneu ple de gom a gom, vam debatre en una taula rodona sobre l’ús i l’abús de les tecnologies. Evidentment, no vam poder trobar fórmules màgiques que resolguin determinades situacions problemàtiques que es poden produir amb l’ús de les tecnologies. Però vam poder obrir vies d’actuació per poder fer un ús responsable de les tecnologies i per poder-les utilitzar a l’aula de forma efectiva en benefici de l’aprenentatge de l’alumnat.

Vaig compartir taula amb Jordi Bernabeu-Farrús, psicòleg i educador social i Mònica Roca, periodista. Després de les presentacions inicials que podeu consultar aquí (Mònica, Jordi, Pere), es va encetar un interessant debat amb les persones assistents. on es va evidenciar que l’ús de les tecnologies és un tema que interessa tant a pares i mares com a educadors i educadores.

 Foto de Juanjo Gómez, membre del grup de coordinació de l’Eduquem en Família de Banyoles.

Personalment, vaig fer un munt d’aprenentatges. Espero que les persones assistents gaudissin de l’activitat i que també s’emportessin alguna idea per poder posar en pràctica a casa o als centres docents.

Estic molt agraït a l’organització de l’esdeveniment per pensar en mi i pel tracte rebut en tot moment. Ja cal que seguiu de ben aprop a aquesta gent perquè fa les coses moooolt ben fetes 😉