Acció i reacció

accioreaccioTota acció provoca una reacció. No recordo els anys que fa que vaig sentir aquesta llei de la física per primera vegada…

I avui ho he pogut comprovar en primera persona. De la mà de Twitter. A quarts de dues del migdia d’avui he escrit aquest tuit:

Permeteu-me que us situï. Avui som 12 d’octubre, dia festiu (de moment). La Falange, Ciutadans, PxC i el PP han convocat una manifestació unionista, en favor d’una España única. Evidentment, aquesta convocatòria responia a la manifestació en favor de la independència de Catalunya, de l’11 de setembre passat (acció – reacció).

El ball de xifres torna a deixar en evidència la manca de rigor de qui fa els recomptes. En aquest cas, la forquilla va entre els 6.000 i els 100.000 manifestants. Des del meu punt de vista, trobo que la darrera xifra és molt exagerada atenent les imatges que he vist de la concentració.

En qualsevol cas, les xifres de la manifestació de l’11 de setembre anaven entre 600.000 i 1.500.000 de persones. La diferènca és brutal i explica força coses. Moltes de mal pair per a segons qui…

Però tornem al tuit. No sé què ha passat exactament, però s’ha retuitejat 120 vegades i 9 persones l’han marcat com a favorit (acciò – reacció). No m’havia passat mai (i, la veritat, fot il·lusió). Deu voler dir que a força gent li ha agradat. Però està clar, no a tothom li agrada el mateix. Així doncs, hi ha hagut un altre tipus de reaacció. Primer m’ha intranquil·litzat força, però després m’ho he agafat amb humor. Jutgeu vosaltres mateixos. Fixeu-vos amb el detall que, totes aquestes expressions de desacord (lícit, només faltaria…) van acompanyats d’un insult. I això diu molt de les persones. O no? Cada cop em sento més orgullós de ser català! Us deixo amb les “perles”.