perecornella@gmail.com

Documents

Materials per a tallers

Jo gamifico…

Canvas pensat per al disseny d’experiències d’aprenentatge gamificades. Pensat per a ser imprès a doble cara. D’aquesta manera, a la part del davant tenim els blocs que ens cal omplir i al darrere algunes pistes que ens poden ajudar a omplir-los.

Engrunem jocs

Document pensat per extreure els elements dels jocs a través d’una activitat que parteix dels jocs que coneixen els participants al taller. La prezintació La teoria del púding condueix l’activitat i ajuda a completar aquest document.

Màquina de fer propostes d’experiències gamificades

Document que es pot utilitzar després de l’activitat Engrunem jocs i que serveix perquè els participants facin volar la imaginació i pensin per on podria anar una proposta d’experiència gamificada vinculada a la matèria que imparteixen.

Articles

GaMoodlification

Moodle al servei de la gamificació de l’aprenentatge. Idees i suggeriments per utilitzar els recursos i les activitats de Moodle per afegir mecàniques, dinàmiques i estètica (els elements de la gamificació) al disseny de les nostres experiències d’aprenentatge.

Article presentat al V Congreso Internacional de Videojuegos y Educación.

El model SAMR aplicat a la gamificació de l’aprenentatge

El model SAMR de Ruben Puentedura serveix per avaluar l’aplicació de la tecnologia en docència. Andrezj Markzewski va veure que es podia aplicar a la gamificació. Em va semblar un tema interessant i li vaig demanar si em deixava desenvolupar la seva idea.

D’aquí va sortir aquest article publicat a la revista Communication Papers conjuntament amb Meritxell Estebanell.